Ga naar content
Een transformatie onder de kerktoren

Een transformatie onder de kerktoren

Transformatie, Grondgebonden

Aan de rand van het centrum van Nijkerk, waar jarenlang een leegstaand klein kantoorgebouw het straatbeeld ontsierde, zijn tegenwoordig 4 compacte woningen te vinden. Deze 4 woningen zijn gehuisvest in het casco van dit voormalige kantoorgebouw. Zelfs het dak is op het pand blijven liggen.

Robuust metselwerk met veel diepte en detail zorgt ervoor dat de woningen een uitstraling krijgen die doet denken aan nieuwbouw. Achter de gevel is een slim en compact woonprogramma gehuisvest: op de begane grond is een compacte versie van een klassieke L-vormige woonplattegrond ingepast, met een keuken aan de voorzijde en een woonkamer aan de geluidsluwe achterzijde, die toegang biedt tot een compacte privé stadstuin.

De bestaande kapconstructie is geïsoleerd conform de eisen van de huidige tijd. Hieronder is ruimte gevonden voor een ruime slaaploft met aparte badkamer. Op iedere woning is een dakkapel in het gevelvlak is geplaatst die de onderliggende entrees van de woningen accentueert. Het plan is gelegen op loopafstand van het centrum van Nijkerk, en parkeren is op eigen terrein opgelost, waarmee alle puzzelstukjes op de juiste plaats zijn gevallen voor een succesvolle transformatie.