Ga naar content
Transformatie Cumela Nederland

Transformatie Cumela Nederland

Utiliteitsbouw, Transformatie
10 jaar nadat we het hoofdkantoor van een nieuw uiterlijk voorzagen, mochten wij opnieuw aan de slag. Ditmaal om het pand grootschalig te verduurzamen. De ontwikkelingen staan immers niet stil. Ook niet bij Cumela. Met nieuwe energie en kennis van nu, is het vraagstuk opgepakt.

 

"Na onder andere een gasloze installatie, PV-panelen en balansventilatie, was een nieuwe schil om het gebouw de enige juiste keuze"

Cumela Nederland kwam bij ons met de vraag om het hoofdkantoor op een goede manier te verduurzamen. Ons antwoord? Na onder andere een gasloze installatie, PV-panelen en balansventilatie, was een nieuwe schil om het gebouw de enige juiste keuze. We 'pakten' het pand daarom in met een flinke laag isolatie, waarover gebakken steen strips zijn aangebracht. De steenstrips zijn een circulair product.  Deze aanpak zorgt tevens voor een compleet nieuwe uitstraling van het pand, passend bij de huidige tijd.
Ook in 2010 is er voor de nieuwe onderdelen gekozen voor een toepassing van duurzame materialen, hier plukken we nu de vruchten van: het aanwezige zink in de gevels is volledig hergebruikt en dit maakt het plaatje compleet. Tot slot is de metamorfose verrijkt met een geheel nieuw interieur.